U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Werking van hout en kromtrekken van hout

Hoe zit dat nu precies met werking van hout? (Massief) hout leeft, dus ook al is ons hout goed gedroogd, het is en blijft een natuurproduct. Het blijft altijd enigszins gevoelig voor de luchtvochtigheid van de ruimte waar het meubel staat. Zolang deze rond de 60% schommelt, het liefst nog iets hoger, is er niet zoveel aan de hand. Mocht deze - bijvoorbeeld winterdag, wanneer u volop stookt, erg laag worden, dan onttrekt de lucht het vocht aan het hout, waardoor dit krimpt. Er is dan het risico op kromtrekken of scheuren van hout. U kunt dit verminderen door te zorgen dat de luchtvochtigheid in huis omhoog gaat, bijvoorbeeld door de afzuigkap tijdens het koken uit te zetten, of de deur van de douche na gebruik open te zetten.

 

 

Voor buitenmeubels geldt dit ook. Staat het op een beschutte plek bijv. onder een veranda, is de werking gering. Staat het op een plek in de volle zon, dan kunnen er oppervlakte scheurtjes ontstaan. Dit is normaal en doet niet onder aan de kwaliteit van de meubels. Wel is het dan belangrijk om de meubels op de juiste wijze te onderhouden.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?